SEO

DE VERBORGEN KOSTEN VAN MINIMALISME IN DESIGN

Minimalisme brengt vaak verborgen kosten met zichzelf alsook voor gebruikers

Minimalisme bestaat eentje trend diegene het lieve portie van het afgelopen decennium overwegend bezittingen bepaald. Zijn opkomst tot bekendheid kwam indien een reactie op den overvloed aan zware styling die eraan voorafging. Het bood een eenvoudigere en schonere ontwerprichting boterham websites plusteken interfaces. Web- plusteken app-ontwerpen werden minder complex qua styling, waardoor de ontwikkeltijd sneller ging en digitale producten sneller laadden.

Als ontwerprichting existentie minimalisme alhoewel heel lang. Of jou nu terugkijkt doodop productdesign plus bedrijven indien Braun, of doodop modernistische architecten mits Mies van der Rohe, ontwerpers hebben immer onpasselijk eenvoudige ontwikkelen gekeken snijwondje inspiratie.

Ontwerpers hebben immer naar eenvoudige evolueren gekeken sneetje inspiratie

In recentere tijden wasgoed het de introductie van iOS 7 diegene ontwerpers metterdaad wegduwde van de rijke stijlen plusteken aandelen waaraan wij zo gewend ronddwalen geraakt. Apple wilde een interface vervaardigen die het ontwerp van de Apple-producthardware ikzelf weerspiegelde. Het puistjes omvatte knoppen die werden vervangen onderbrak dunne, dubbelzinnige pictogrammen, weinig onderscheid tussen elementen plusteken een algemeen schaarste aan schattig intu: het was verbeten en ernstig. Sindsdien bezittingen iOS enkele verbeteringen aangebracht, maar sowieso gekozen snee ene windrichting diegene zoveel voorstelbaar finesse weghaalt.

Apple bestaat steevast een intrigerend gelaten mits het gaat voort minimalisme te het generaal. Het roept belangrijke vragen doodop over esthetiek plus gebruikerservaring. Als concern wezen hen verkopen sterk onderschikkend van ene reductionistische techniek. Ze verkopen producten doorheen schijnbare eenvoudigheid; iets creƫren dingen allen naar schenkkan loeren plus vatten hoe ie werkt plus hoe ie te gebruiken. Beslissingen zoals het begeleiden van de koptelefoonaansluiting, I/O-poorten en home-schakelaar zijn iedereen langetermijnbeslissingen voort verder ter werken aan dit doel. Dit zijn waar Apple doodmoe bestaan opgericht plus waarom het prachtige gebruiksvriendelijke producten have gemaakt, naar den iMac G3.

De muizen plusteken toetsenborden van Apple zijn smaakvol, niettemin bieden een van den slechtste ergonomie die ooit zijn ontworpen

Maar indien jou dieper in den minimalistische ontwerprichting van Apple begint te kijken, worden ie verhelderend dat den esthetiek verreweg den belangrijkste overweging zijn vanwege den verkoper in aanvuren, en iets van een obsessie. Apple’s minimalistische optiek van product- en softwareontwerp zijn heel erg ‘one size fits all’. Op product- en softwareniveau gaat deze ten koste van de gebruikerservaring. De muizen plusteken toetsenborden van Apple wezen bijvoorbeeld Gelderse, maar bieden eentje van den slechtste ergonomie diegene uiteindelijk is ontworpen. De slanke, onopvallende ontwerpen zorgen ervoor dat polsen plusteken handen in onnatuurlijke posities liggen plusteken kunnen ze na verloop van tijdstip behoorlijk belasten. Vergelijk dit met het aanbod van Microsoft dat lijkt doodop een meer uitgebalanceerd ontwerp dat eenvoudig nochtans gebruiksvriendelijk is.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *