Huis

Taxus

Een taxus is een plant die behoort tot de onderhoudsvriendelijke haagsoorten. Doordat deze plant wintergroen is is die uitermate geschikt voor een erfafscheiding, want ook in de winter heb jij de privacy in de tuin die je in de zomer ook hebt. Er zijn verschillende soorten taxus, waaronder de: Taxus Baccata, Taxus Baccata David, Taxus Media Hicksii en de Taxus Media Hillii.

Al deze soorten zijn erg populair, zelfs over de hele wereld. Deze soorten hebben allemaal eigen eigenschappen, maar er is er ook zeker een (hele belangrijke) gemeenschappelijk. Dat is dat ze allen een mooie haag kunnen vormen.

De Taxus Baccata

Dit soort is een plant met een luxe, maar ook klassieke uitstraling. Zelfs in de winter behoudt deze zijn kleur en kan de koude winters goed aan. Deze plant groeit langzaam maar is toch uitermate geschikt voor een mooie dichte haag. Daarnaast zal deze plant zichzelf herstellen na een mislukte snoeibeurt.

De Taxus Baccata David

Dit soort heeft dichte, rechtopstaande bladeren en lijkt qua eigenschappen veel op de Taxus Baccata. Hij is tolerant, sterk en daardoor geschikt voor een mooie groene haag.

De taxus Media Hillii is een mannelijk soort. Dit wil zeggen dat dit soort geen besjes produceert. Dat in tegenstelling tot de Taxus Media Hicksii. Ook verschillen deze soorten van de andere soorten omdat ze in een compactere vorm groeien.

Het aanschaffen van deze planten kan bij Haagplanten Heijnen. Hier kun je ook, als je dat nodig vindt, meer advies en informatie verkrijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *